Θεραπεία με DrPen, Το μαγικό Στυλό!

Οι θεραπείες με συσκευές Dr pen κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις εφαρμογές τόσο της αισθητικης όσο και της αισθητικής δερματολογίας. 


Τι είναι όμως, από που προήλθαν, πως λειτουργούν και που εφαρμόζονται;



Οι συσκευές Dr pen είναι η εξέλιξη των Dermarollers, δηλαδή των μικροσυσκευών που είναι roller με μικροβελόνες και εφευρέθηκαν από τον Dr. Desmod Fernandes. Αναπτύχθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά από την γερμανική εταιρία Wolfenbuettel το 2006. Η πρώτες συσκευές Dr pen άρχισαν να κυκλοφορούν στην αγορά της Αμερικής στις αρχές του 2008.


Οι βελόνες στο Dr pen διεισδύουν στο δέρμα κατακόρυφα, ελαχιστοποιώντας την βλάβη του δέρματος, τον πόνο και τον χρόνο αποκατάστασης. Η μεσοθεραπεία με αυτές τις συσκευές προκαλεί ελεγχόμενο μικροτραυματισμό της επιδερμίδας και είναι ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος (εκτός του ακνεϊκού και του λεπτού με ευρυαγγείες δέρματος).

Συγκεκριμένα οι βελόνες του δημιουργούν μικρές οπές (μικροαμυχές), δηλαδή διόδους στην επιδερμίδα  παρακάμπτωντας τον επιδερμικό φράγμα, φτάνοντας στο χόριο (ανάλογα το βάθος διείσδυσης) και επιτρέποντας  στο μεσοθεραπευτικό υλικό να διεισδύσει στο κυρίως δέρμα.

 

Την διαδικασία αυτήν, ο οργανισμός την αντιλαμβάνεται ως μικροτραυματισμό, ενεργοποιώντας τη φυσική παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστινής για την επούλωση.

Ως εκ τούτου το δέρμα επωφελείται και του μεσοθεραπευτικού υλικού ανάλογα με την εκάστοτε ανάγκη αλλά και του φυσικού θεραπευτικού μηχανισμού της επιδερμίδας.

Η ελεγχόμενη διεισδυτικότητα του Dr pen το κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές στις αισθητικές μη ενέσιμες μεσοθεραπείες.

 


Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει τα αποτελέσματα της μεσοθεραπειας στην διόρθωση μικροατελείων και στην βελτίωση ούλων, ραγάδων,  πανάδων - δυσχρωμιών. Αποτελεσματικότητα επιφέρει και στην σύσφιξη του δερματος, στην ανόρθωση του οβάλ  του προσώπου, στην απάλυνση  λεπτών γραμμών/ρυτίδων και τέλος στην αλωπεκία, όπου εφαρμόζονται ειδικά πρωτόκολλα κατά της τριχόπτωσης και αύξησης του τριχωτού της κεφαλής.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον αποτελεί η έρευνα που συγκρίνει την μεσοθεραπεία με την εφαρμογή laser (1,340 nm non ablative fractional erbium  laser). Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα των δύο θεραπειών είναι σχεδόν τα ίδια με τις συσκευές μεσοθεραπείας να έχουν μικρότερα ποσοστά ανεπιθύμητων ενεργειών.

 

Συνοψίζοντας, οι θεραπείες που μπορούν να γίνουν μέσω μιας συσκευής Dr pen ειδικά σε σχέση με το κόστος της, την καθιστούν μια από τις ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες στον χώρο της αισθητικης.


B.P



Σχόλια